Fișa teritoriului

Valea Siretului de Sus (zona de Sud-Vest a Judeţului Botoşani şi de Sud-Est a Judeţului Suceava) este o zonă cu un potenţial mare de dezvoltare agricolă, economică, culturală şi turistică, ceea ce a încurajat un grup de 14 primării parte a 13 comune botoşănene şi a unui oraş sucevean să dezvolte o strategie comună prin asocierea într-un grup de iniţiativă locală, care să dezvolte şi să crească competitivitatea în sectorul agricol şi non – agricol în Regiunea de Nord-Est a României.

Localităţile cuprinse în teritoriul Grupului de Acţiune Locală (GAL) Valea Siretului de Sus au o populaţie totală de 66.282 de locuitori, cu o densitate totală de 71,78 locuitori/km2 şi însumează o suprafaţă totală de 923,44 km2.

Teritoriul acoperit de parteneriatul Valea Siretului de Sus se situează în partea de Nord-Est a României. Cele 13 comune din parteneriat acoperă partea de de sud-vest a judeţului Botoşani, iar oraşul Liteni se situează în partea de sud-est a judeţului Suceava.

Din punct de vedere administrativ, teritoriul Grupului de Acţiune Locală Valea Siretului de Sus este  compus din oraşul Liteni, parte a Judeţului Suceava, şi 13 comune, parte a Judeţului Botoşani, acestea fiind: Băluşeni, Blândeşti, Corni, Coşula, Cristeşti, Curteşti, Gorbăneşti, Liteni, Răchiţi, Stăuceni, Tudora, Unţeni, Vlădeni şi Vorona.

Anexa 5 Harta administrativa si geografica a teritoriului pag 96 – 97

GAL_Valea_Siretului_Inferior_Harta_pozitionarii_in_Romania

GAL_Valea_Siretului_Inferior_Harta_pozitionarii_in_Moldova