Editia a VII-A a expozitiei agozootehnice EXPO –ZOO 2012


EDITIA A VII-A A EXPOZITIEI AGROZOOTEHNICE EXPO –ZOO 2012

 

Marti, 4 septembrie 2012, in piata comunala Vorona, a avut loc a VII-a editie Expo Zoo.

 

Actiunea a debutat la ora 7, cand expozantii au inceput sa isi organizeze standurile urmand ca la ora 8 sa fie incantati de un Concert de muzica populara cu fanfara taraneasca din Vorona.

Deschiderea oficiala a expozitiei a avut loc in jurul orei 9 si a continuat cu vizitarea standurilor expozitiei si aprecierea morfo – productiva a animalelor. Voronenii doritori au avut de trecut si 2 probe speciale: concurs de muls – la vaci si proba de tractiune pentru cai. S-au acordat premii pentru castigatori, dar si pentru cele mai valoroase animale.

Crescatori de animale, specialisti in domeniu, reprezentanti ai institutiilor de profil din judet si ai administratiei locale au participat, incepand cu ora 11 in Sala mica a Caminului Cultural Vorona, la un microsimpozion cu tema “Cresterea animalelor in Romania intre traditie si cerintele integrarii europene”.

Activitatea a avut ca scop:

  • Popularizarea experientelor pozitive in domeniul cresterii animalelor ca rezultat al efortului pentru ameliorare a raselor prin insamantare articifiala si pentru modernizarea bazei materiale;
  • Popularizarea programelor de sprijinire a agriculturii in mod deosebit a cresterii animalelor;
  • Prezentarea de masini si utilaje pentru cresterea productivitatii in agricultura;
  • Prezentarea unor produse de uz veterinar si fitosanitar;
  • Prezentarea unor produse agroalimentare;
  • Motivarea crescatorilor de animale pentru angajarea la efortul de modernizare a tehnologiilor agricole.

Printre voronenii prezenti la acest eveniment, s-a aflat si echipa GAL Valea Siretului de Sus, formata din Magda Bahna (expert comunicare) si Octavian Vatavu (expert gestionare proiecte).

Echipa noastra a stat de vorba cu unii din cetatenii prezenti, impartind pliante de prezentare ale GAL si pliante de prezentare cu informatii despre masurile din PNDR ce vor fi finantate de GAL, incepand cu luna decembrie.

 

 

Comments are closed.